הצוות שלנו
מרגריטה גורודניצקי - סמנכ"לית בכירה, מנהלת תחום הגירת עבודה
מרגריטה מובילה את התחום שמטרתו סיוע בקידום ויישום הסכמים בילטראליים בענפי חקלאות, בניין וסיעוד, ליווי של המהגרים בשלבים השונים של ההגירה, כולל הליכי גיוס במדינות המוצא, הגעתם ושהייתם במדינת ישראל למשך תקופת העסקתם. בנוסף היא מפעילה תכניות הכשרה ניהוליות לשותפים שונים. לפני הצטרפותה ל-CIMI ניהלה מרגריטה פרויקט סיוע לבני נוער עולים בסיכון, שימשה כמחנכת בפעילויות שונות בסוכנות היהודית והתנדבה במסגרות חברתיות שונות ומגוונות. למרגריטה תואר שני בניהול מלכ"רים מהאוניברסיטה העברית ותואר ראשון ביחסים בינלאומיים, עיתונות ותקשורת.
אלון אקרמן - מנכ"ל העמותה
אלון בוגר תכנית MA להגירה גלובאלית ולמדיניות מאוניברסיטת תל-אביב ובעל תואר ראשון בממשל וחברה מהמכללה האקדמית ת"א-יפו. בתפקידו כמנהל העמותה, אלון מוביל את יישום המדיניות והערכים של הארגון, הפיתוח האסטרטגי וניהול השותפויות קודם לכן היה במספר תפקידים בעמותה: מנהל תחום מבקשי מקלט, מנהל מרכז הפניות למהגרי עבודה ובפרויקט להשמת עובדי חקלאות מתאילנד. לפני הצטרפותו לעמותה עסק בחינוך בלתי-פורמלי עם ילדים ונוער.
ד"ר אנדה ברק ביאנקו - מנהלת מחקר הגירת עבודה
אנדה ברק-ביאנקו מובילה את המחקר בתחום הגירת העבודה ב-CIMI. עבודתה האקדמית מתמקדת בחוויות היום-יום המורכבות של מהגרים 'ללא מעמד אזרחי' ובהשפעת החוקים והמדיניות על חייהם. כמי שהחלה את הקריירה שלה בעולם הפיננסי של ארגונים במגזר השלישי, אנדה מביאה תובנות ייחודיות לגבי האתגרים הסוציו-כלכליים של אוכלוסייה זו. בעבר עמדה בראש המכון להגירה ושילוב חברתי במרכז האקדמי רופין, בו היא פועלת כיום כעמיתת מחקר.
אנדה היא בעלת תואר בכלכלה וניהול מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני בהגירה מהמרכז האקדמי רופין ותואר שלישי מאוניברסיטת חיפה.
איתן גולדברג - מנהל תכנון הערכה ולמידה ארגונית
איתן אחראי על תהליכי מחקר והערכה ב-CIMI. בעל ידע ונסיון בהערכת תוכניות, מחקר יישומי ופיתוח יכולות ולמידה ארגונית. עבד בעבר כמוביל תחום מדידה והערכה ב-IsraAID, ארגון פיתוח וסיוע הומניטרי בינלאומי, ולפני כן ב"שתיל - הקרן החדשה לישראל', שם סייע לארגונים חברתיים בקידום והטמעה של תהליכי תכנון, הערכה ולמידה ארגונית. בעל תואר ראשון בלימודים בינלאומיים ותואר שני במדעי המדינה, וכן תעודות מקצועיות בהערכת תוכניות ובהנחיית קבוצות.
אנסטסייה גרינייט - מנהלת מרכז הפניות למהגרי עבודה
אנסטסייה מנהלת את מרכז הפניות לעובדים זרים המגיעים לישראל במסגרת ההסכמים הבילטרליים. היא אחראית על תפעול מרכז הפניות כולל הפניית תלונות לגורמי טיפול ואכיפה ועריכת מעקב לצורך מיצוי הטיפול, על תיאום עם משרדי ממשלה, וכן מעורבת במגוון פעילויות מחקריות ואחרות שמטרתן להבטיח ולקדם את זכויות מהגרי העבודה בישראל.. אנסטסייה התחילה בארגון כמתורגמנית של השפה הרוסית שנתן לה הזדמנות טובה לקבל ידע עמוק בעולם התוכן של עובדים זרים בישראל. אנסטסייה בעלת תואר ראשון ביחסים בינלאומיים ותואר שני בלימודי הגירה מאוניברסיטת תל אביב, עשה כמה התמחויות בתחום ועבדה במקלט "מעגן" - מרכז לטיפול בקורבנות סחר. בנוסף, אנסטסייה עומדת לרשות מחלקה ליחסים בין-לאומיים של משרד הרווחה והביטחון החברתי בסיוע של עניינים בינלאומיים.
נעמה הכט - מנהלת פיתוח וארגונים בינלאומיים
נעמה אחראית על נושא הפיתוח בעמותה הכולל פרויקטים, יוזמות ושיתופי פעולה בתחומים שונים מעולם ההגירה הגלובלית. נעמה אחראית על פיתוח מודלים באמצעות מעבר של פעילות מחקרית ליישום תוכניות בשטח, בשיתוף עם משרדי ממשלה וארגונים בין-ממשלתיים. התפקיד כולל את ניהול תחום הארגונים הבינלאומיים הרלוונטיים לפעילות העמותה, הרחבת הידע ויצירת שותפויות. נעמה בעלת תואר שני בלימודי פיתוח בינלאומי (תוכנית גלוקל) ותואר ראשון ביחסים בינלאומיים ולימודי אסיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. יש לה רקע מחקרי ומעשי בנושאים של הגנה וקידום זכויות של אוכלוסיות מוחלשות בעבודה כגון מהגרים וילדים, ומניעת סחר בבני אדם.
ענת כרמי - רכזת תוכניות הגירת עבודה
ענת הצטרפה ל-CIMI בינואר 2021 כרכזת שטח בפרויקט חירום המסייע לאוכלוסיית מבקשי המקלט בתקופת הקורונה.
כיום ענת מרכזת תוכניות הגירת עבודה במסגרת הסכמים בילטרליים בין ישראל למדינות מזרח אסיה; הפיליפינים, נפאל וסרי לנקה, בענפי סיעוד ביתי, עובדי עזר ועובדי מלונאות. תוך שיתוף פעולה לצד גורמים שונים עבודתה כוללת פיקוח על יישום ליווי מהגרי העבודה בשלבים השונים, לרבות הליכי גיוס במדינות המוצא. לאחר הגעתם לארץ היא פוגשת את העובדים הזרים, מדריכה אותם בתקופת ההיכרות בישראל באמצעות תוכניות האוריינטציה לצד ליווי שוטף בשלבי ההתאקלמות. ענת בעלת MPH בניהול מצבי חירום ואסונות ותואר B.A. בפילוסופיה ולימודי אפריקה, שניהם מאוניברסיטת תל אביב.
אלינה פוקס - רכזת תוכניות הגירת עבודה
אלינה הצטרפה ל-CIMI בספטמבר 2022 כרכזת תכנית הגירת עבודה במולדובה ואוזבקיסטן במסגרת ההסכמים הבילטרליים בין המדינות. עבודתה כוללת פיקוח על יישום ליווי מהגרי העבודה בשלבים השונים, לרבות הליכי גיוס ותיאום מול משרדי ממשלה בישראל וגורמים במדינות המוצא. לפני הצטרפותה ל-CIMI אלינה עבדה בעיתונאות ככותבת ועורכת. אלינה בעלת תואר שני בהיסטוריה של הקולנוע במכון הממלכתי הרוסי לקולנוע על שם סרגיי גרסימוב.
דנסה פקדה - רכזת פרויקט תאילנד-ישראל
דנסה היא רכזת פרויקט Thailand-Israel Cooperation (TIC) העוסק בתיאום ושיתוף פעולה במסגרת ההסכמים הבילטרליים בין המדינות.
לפני שהצטרפה ל-CIMI, דנסה עבדה ארבע שנים במגזר הציבורי במגוון תפקידים עם אוכלוסיות מגוונות. היא בעלת ניסיון ביחסי ציבור ובדוברות מבצעית. דנסה בעלת תואר שני בלימודי תרבות מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר ראשון במדעי המדינה מהמרכז הבינתחומי הרצליה.
רימא ספדי - רכזת פרויקט תאילנד-ישראל
רימא היא רכזת פרויקט Thailand Israel Cooperation העוסק בתיאום ושיתוף פעולה במסגרת ההסכמים הבילטרליים בין המדינות. לפני הצטרפותה, רימא עבדה כמפיקת תוכניות בערוץ ארצי למגזר הערבי בחברת תבל במשך 9 שנים, והייתה חשופה לתהליכים פוליטיים ושינויי מדיניות בתחומים חברתיים וכלכליים בארץ ובעולם. לרימא תואר שני בהגירה ושילוב חברתי מהמרכז האקדמי רופין ותואר ראשון במדעי החברה והרוח מהאוניברסיטה הפתוחה.
רוני שנפיק - רכזת מרכז הפניות למהגרי עבודה
רוני היא רכזת במרכז הפניות שפועל לסייע למהגרי עבודה בישראל שמגיעים במסגרת ההסכמים הבילטרליים. היא אחראית על הפניית התלונות לגורמי הטיפול והקשר הישיר מול המתורגמניות של מרכז הפניות. רוני סטודנטית לתואר ראשון בתקשורת ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים. היא בעלת ניסיון בניהול והקמת פרויקטים חברתיים ועבדה כמנהלת פרויקטים וקשרי חוץ במשרד ממשלתי לפני הצטרפותה לCIMI.
רעות גלעד - רכזת קהילה ושותפויות מבקשי מקלט
רעות מובילה את הפעילות למען מבקשי המקלט בפתח-תקווה, אחראית על שיתופי הפעולה עם הקהילה, מתנדבים, הרשות המקומית ושותפים אחרים. עיקרי הפעילות בפ"ת כוללים מיצוי זכויות, הנגשת שירותים לקהילה ובניית תוכנית תמיכה כוללת לילדי הקהילה וחבריה. רעות בוגרת תכנית MA להגירה גלובאלית ומדיניות מאוניברסיטת תל אביב. בעלת תואר ראשון בתולדות האמנות ומזרח אסיה מאוניברסיטת תל-אביב.
דבי דל אריצ'ה - רכזת ילדים ונוער מבקשי מקלט באילת
דבי מנהלת את המועדונית לקהילת מבקשי המקלט באילת ואת השותפויות בתחום ילדים ונוער. תחת המועדונית מתקיימים מרכז למידה, סדנאות יצירה, תיאטרון וכן פעילויות תרבות באילת ואזור הערבה. דבי מובילה שת"פ עם ש"ש מתנועת הנוער מחנות העולים, ש"ש ומורות חיילות מהרשות הטבע והגנים של אילת ומתנדבים נוספים.
דבי מתעסקת בתחום החינוך הבלתי פורמאלי מאז גיל 13, בקהילה היהודית ברומא, באגף הנוער, ובתנועת הנוער השומר הצעיר ובהמשך גם לאחר עלייתה לישראל. האמונה בכוחו העוצמתי של מסגרות החינוך הבלתי פורמאלי, להשפיע על הילדים והנוער, ללמד אותם על אחראיות ועצמאות בצורה תהליכית וחווייתית היא זו שמובילה את דבי בעשייה שלה כבר שנים רבות.
אלישבע מהרי - רכזת קהילת מבקשי מקלט באילת
אלישבע מובילה את הפרויקטים והשותפויות הרבות באילת במסגרת הסיוע לקהילת מבקשי המקלט. היא אחראית על מיצוי זכויות, טיפול בפרט ובקהילה, פיתוח מענים תוך שיתופי פעולה ועבודה מול הרשויות וארגונים נוספים. אלישבע סטודנטית לתואר ראשון בניהול באוניברסיטה הפתוחה. לפני שהגיעה ל-CIMI, אלישבע עבדה בשירותי בריאות כללית כעשור. היא בעלת ניסיון בהובלת פרויקטים, ייעול ותכנון תהליכי עבודה ויישומם בשטח.
אתי גולן - רכזת קהילת מבקשי מקלט באשדוד
אתי מובילה את הפעילות עבור מבקשי המקלט באשדוד. הפעילות כוללת הנגשת שירותים לקהילה, חיבור עם הרשות המקומית, שותפויות עם ארגונים נוספים ופרויקטים בתחום החינוך והרווחה. אתי בעלת ניסיון עשיר בעבודה מול אוכלוסיות מוחלשות כאשר בשנים 2017-2001 היא ניהלה את פרויקט גמל"א באשדוד. במסגרת הפרויקט אתי גייסה והפעילה מתנדבים גמלאים שחינכו ילדים מאוכלוסיית מוחלשות במקצועות הליבה, כמו כן ארגנה הרצאות העשרה למתנדבים.
נאוה איזיק - מנהלת כספים
הילה גוטריימן - מנהלת משרד וחשבות, אחראית תחום סושיאל
הילה אחראית על האדמיניסטרציה בעמותה, מתחזקת את אתר העמותה ואחראית על עיצוב ותפעול מערכת הניוזלטר וניהול הרשתות החברתיות. הילה עסקה באדמיניסטרציה, שיווק וניהול דפי פייסבוק במספר ארגונים חברתיים ופרטיים וכמו כן היא עצמאית ובעלת עסק לצילום. הילה בעלת תואר הנדסאי בצילום ומדיה דיגיטלית במכללת הדסה.
עדי מרקוביץ-אוטרבנגר - מזכירת הועד המנהל ורכזת מתנדבים
בתפקידה עדי משמשת אשת קשר עם יושבי הראש, חברי הועד המנהל, וחברי המנהיגות המתנדבת; מתאמת את הועדות המקצועיות בעמותה ועוקבת אחר ההחלטות; מארגנת סיורים ומפגשים למנהיגות המתנדבת; חברת מערכת עלון העמותה. לפני בואה ל-CIMI עדי עסקה ביחסי ציבור וגיוס משאבים במוסדות שונים ביניהם בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, המרכז למוסיקה במשכנות שאננים, הקרן לירושלים (מנהלת דסק ישראל), והמכון הישראלי לדמוקרטיה (פיתוח). לעדי תואר מוסמך בלימודי מזרח אסיה ותואר בוגר בספרות אנגלית ובלימודי מזרח אסיה (סין)מהאוניברסיטה העברית ירושלים.