במחצית חודש יולי יצאה למלאווי משלחת בה השתתפו גב' שירלי רייסין ששון (מנהלת אגף להסכמים בילטרליים, רשות ההגירה), עו"ד ישי פולק (מנכ"ל התאחדות האיכרים), ג'סיקה פרלמן (נציגת התאחדות החקלאים בישראל ומנהלת תכנית למשתלמים, רמת הנגב), ומרגריטה גורודניצקי (סמנכ"לית בכירה, עמותת CIMI). מטרות הנסיעה היו לפגוש את השותפים המלאווים להסכם הבילטרלי, להכיר ולהיערך לקראת תחילת יישום ההסכם, ובפרט לתדרך את הצוות הרלוונטי בהליך ראיונות ומיונים מקצועיים בהתאם לציפיות ולצרכים של החקלאים בישראל. בשלב ראשוני של יישום ההסכם, וכפיילוט, הוחלט על גיוס והבאת 500 עובדי חקלאות ממדינת מלאווי.
להמשך קריאה
במהלך הביקור התקיימה קבלת פנים רשמית במעמד נציגי משרדי ממשלה שונים (חקלאות, עבודה, בריאות, הגירה וחוץ); הוצגו תכניות פיתוח של מלאווי בתחומי עניין של המשרדים הנ"ל בכל הנוגע לאוכלוסיית שוק העבודה בכלל ולעובדי החקלאות בפרט; הועברו יומיים שלמים של הדרכות בשני מחוזות שונים במדינה. בהדרכות השתתפו לא רק נציגי משרד העבודה, האחראי על יישום ההסכם, אלא גם נציגים של המשרדים האחרים שהוזכרו לעיל. במשך ימי הדרכות אלה נעשו תרגולי ראיונות הן עם העמיתים של המראיינים והן עם מועמדים ראשונים שנרשמו לתכנית באמצעותה הם אמורים לעבור תהליך גיוס במסגרת יישום ההסכם הבילטרלי.
בנוסף סיירה המשלחת במפעל סוכר ובחוות סוכר. המפגש האחרון בביקור היה במעמד שרת העבודה של מלאווי. אמנם הנסיעה ארכה רק 4 ימים, אך לוח הזמנים היה מאוד אינטנסיבי, ונציגי המשלחת יצאו בתחושת סיפוק, בעיקר בשל תחושה של רצינות ומחויבות שהפגינו השותפים המלאוויים.
למרות שמדובר בשלבים התחלתיים של יישום הסכם בילטרלי חדש, יש חשיבות רבה בהקמת תשתיות גיוס והבאת עובדי חקלאות ממספר מדינות בנוסף להסכם עם תאילנד. המחסור בעובדי חקלאות בעת הזו ניכר, וברמה האסטרטגית עתידית יש להיערך גם לימים שלאחר המלחמה כדי לוודא שמדינת ישראל לא תהיה תלויה במקור אחד בלבד.
Comments